KK_isompipoika

En förutsättning för att vi ska kunna vidta effektiva åtgärder för elevernas välmående och inlärning är att vi ställer rätt frågor och tar till oss svaren.

Målet med projektet SkolSkick är att allt fler elever ska engagera sig mer i sitt skolarbete, och att skapa mer givande vardags- och inlärningsmiljöer för alla.

 

Varje elev är betydelsefull!

osa-alueet_ennaltaehk

Förebyggande arbete

De e måndag, ja har ont i magen och i halsen. Huvudvärk också. I huvudet snurrar de vidriga kommentarerna som dök upp på nätet under veckoslutet. Ja glömde bort moddaläxan. Ja sku helst int gå till skolan idag.

Tidigt ingripande

Tidigt ingripande

De e måndag, mobilen väcker mig och ja drar täcket över huvudet. Ja klarar int av det här, ja orkar verkligen int. Spelet höll mig vaken till småtimmarna, fast ja hade tänkt gå och lägga mig i tid. Kanske de int gör nånting att ja stannar kvar i sängen en stund. Ja går till skolan lite senare idag.

osa-alueet_varh_puuttuminen
osa-alueet_vahvatuki

Intensifierade stödtjänster

De e måndag, ja tänker på veckan som väntar. Varför måst ja gå i skolan? Ingen där bryr sig om mig, dom bara glor. Dom begriper ingenting. Ja fattar int ens didär uppgifterna. Ja vill aldri gå till skolan igen!

Faktabaserat beslutsfattande

Det känns som att ingen i skolan lyssnar på elevernas tankar, eller frågar hur vi egentligen mår. Tänk att det kan vara så svårt, vi är ju där varje dag!

osa-alueet_tiedollajohto

Vart är vi på väg?

Webbplatsen för projektet SkolSkick är avsedd för alla som är intresserade av de insatser som görs för att främja elevernas välmående och inlärning. Här samlar vi aktuell information om hur projektet framskrider och de framsteg som gjorts

Nyheter

Här kan du läsa om vad som händer i projektet just nu!

Idébank

Klicka på knappen och berätta för oss om dina tankar och idéer i ämnet. Tillsammans kommer vi längre.

Vart är vi på väg?

Webbplatsen för projektet SkolSkick är avsedd för alla som är intresserade av de insatser som görs för att främja elevernas välmående och inlärning. Här samlar vi aktuell information om hur projektet framskrider och de framsteg som gjorts.

Nyheter

Här kan du läsa om vad som händer i projektet just nu!

Idébank

Klicka på knappen och berätta för oss om dina tankar och idéer i ämnet. Tillsammans kommer vi längre.

Projektet SkolSkick

Vi har tre mål som tillsammans bildar en helhet.

 

1. Att öka elevernas välmående och förbättra deras inlärningsmöjligheter, så att allt fler elever hittar motivationen och engagerar sig i sin skolgång mer än tidigare.

2. Att införa sådana redskap för att ta fram information att vi alltid har tillgång till aktuella uppgifter om elevernas välmående och kunskaper.

3. Att skapa ett sådant arbetssätt att besluten på elev-, klass-, skol-, kommun- och regionnivå utgår från fakta.

Vi vill bygga upp tydliga och enhetliga modeller för att stödja elevernas koppling till skolan. Vi utnyttjar fungerande arbetsmetoder som redan används inom området och harmoniserar vedertagen praxis i arbetet med förebyggande verksamhet, tidigt ingripande och intensifierade stödtjänster.